Tulossa: Barbara Waggoner NLP Reunion – NLP:tä, juhlan tunnelmaa sekä uusia ja vanhoja tuttuja!

”Kaikkia hyviä ja merkityksellisiä asioita elämässä on juhlittava. NLP ja Barbara Waggoner ovat sellaisia.”

Legendaarisen Barbara Waggonerin koulutuksiin osallistuneet järjestävät lauantaina 18.11. tapahtuman, jossa on tarjolla NLP-toiminnallista ohjelmaa, juhlaillallinen ja hauskanpitoa uusien ja vanhojen tuttujen kesken.

Lue, mitä tapahtui ja mistä puhuttiin kun Waggoner Reunionin suunnitteluryhmä kokoontui ja keskusteli siitä, miten NLP on vaikuttanut heidän elämäänsä.

”Miten ryhdyit opiskelemaan NLP:tä Barbara Waggonerin kanssa?”

Pasi: Pia Virtakallio suositteli minulle NLP:tä, kun toimin partion lippukunnanjohtajana ja halusin oppia vuorovaikutustaitoja. Kävin ensin kesäyliopistossa joitakin esittelykursseja ja NLP Instituutissa osan NLP Practitionerista. Halusin kuitenkin tutustua koulutukseen kokonaisuutena ja otin aika ison haasteen, koska Barbaran koulutus oli englanniksi.

Sirpa: Minä taas olin kesällä 1997 Anja Kuloveden kurssilla. Hän oli edellisenä vuonna käynyt Barbaran NLP-koulutuksen ja sai minut kiinnostumaan aiheesta, josta en tiennyt sitä ennen mitään. Varasin paikan syksyn koulutukseen saman tien. Marja, sinähän olit tutustunut NLP:hen jo ennen Barbaran koulutuksia?

Marja: Kävin joskus 90-luvulla parin päivän johdantokurssin, kun yritin etsiä itseäni, elämälleni suuntaa ja jotain vastapainoa työntekoon. Vaikka johdantokurssin vetäjä ei vedonnut, asia jäi kuitenkin niin mieleen, että ajattelin osallistua kesällä alkavaan Practitioner koulutukseen. Ja Barbarahan vei mennessään. Entä Juha, miten sinä ryhdyit opiskelemaan NLP:tä?

Juha: Äitini suositteli minulle useampaan kertaan NLP:tä ja viimein ilmoittauduin Barbaran Practionerille. Koulutusta oli jo siinä kohdassa kulunut kuusi päivää ja koska olin myöhässä aloituksesta, Barbara päästi minut aluksi päiväksi seuraamaan. Koin Barbaran tavan kouluttaa valtavan mielenkiintoiseksi ja imin kaiken mitä kuulin ja koin. Päivien edetessä huomasin kuinka aloin tulkita hyvin monia asioita eri tavalla. Äitini tiesi jotain suositellessaan ja hauskaa oli myös, kun Barbara myöhemmin lähetti lahjan äidille. 

Mitä NLP on antanut sinulle?

Juha: NLP on muuttanut ja antanut elämääni paljon: taitoja ymmärtää toisia, hyväksyä erilaisuutta, tutkia erilaisuutta ja toisten erilaista näkemystä ja ajattelua sekä erityisesti kykyä vaikuttaa toisiin. NLP on vahvasti muokannut käsitystäni ihmisyydestä tai sen mahdollisuuksista. Mitä sinä Arja sait koulutuksista?

Arja: NLP muutti elämäni täysin. Sain rohkeutta toteuttaa unelmani ryhtyä kouluttajaksi ja yrittäjäksi. Sain myös monta elinikäistä ystävää ja tietenkin tapasin Pasin.

Pasi: NLP on antanut minulle aivan uuden tavan katsoa elämää ja maailmaa. Se auttoi todella paljon ymmärtämään, miten voin kommunikoida erilaisten ihmisten kanssa – myös vaikeissa asiakaspalvelutilanteissa. Omanlaiseni omituinen ihmisen auttaja minusta tuli. Perheellinen ja velallinen. Mutta Lea, mitä NLP on sinulle merkinnyt?

Lea: NLP auttoi minua tavoitteessani kohentaa elämänlaatuani. Koulutuksista aukesi ikään kuin uusi lehti elämässäni. NLP-menetelmien tuntemus on muodostanut hyvän pohjan myöhemmille mielen ja kehon hyvinvoinnin opinnoilleni. Barbaran koulutukset olivat täynnä positiivista latausta ja siellä pääsi tutustumaan ihaniin ihmisiin, joiden kanssa ystävyys säilyy varmaan lopun elämää.

”Miksi päätitte järjestää NLP Reunion -juhlatapahtuman?”

Arja: Meillä oli aikanaan NLP Alumni, jossa oli mukana ihmisiä Barbaran eri koulutuksista. Huomasimme Sirpan kanssa, että ensimmäisistä NLP-koulutuksistamme alkaa olla 20 vuotta ja päätimme järjestää tapahtuman. Myös kaikki muut, joita pyysimme suunnitteluryhmään, lähtivät heti mukaan. Se oli innostavaa!

Sirpa: Kaikkia hyviä ja merkityksellisiä asioita elämässä on juhlittava. NLP ja Barbara Waggoner ovat sellaisia.

Marja: NLP Reunion on mahtava tapa koota ihmiset yhteen muistelemaan yhteisiä hetkiä ja löytää ehkä vuosien saatossa kadonneet kontaktit uudelleen.

Lea: Siellä on mahdollista tavata vanhoja ja uusia tuttuja ja pitää hauskaa yhdessä!

Pasi: Ehkä se on jonkinlaista nuoruuden kaipuutakin. Saimme varattua hienon paikan, Kulosaaren kartanon, johon mahtuu vaikka kaikki Barbaran oppilaat. Suomikin täyttää sopivasti 100 vuotta, joten juhlaan on paljon aihetta!

Terveisin

mieli_blogi_waggoner_kirjoittajakollaasi_27-10-17

 

Leikkisä Lea, Juhliva Juha, Surprising Sirpa, Makoisa Marja, Peesaava Pasi ja Aistikas Arja

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan tästä

 

Author picture

NLP Reunion bloggauksen koosti ja Reunion-ryhmäläisiä haastatteli Arja Parpala