NLP Spiritual Master, 12 pv, Veli-Matti Toivonen, Järvenpää

NLP Spiritual Master  -minänäkökulmasta maailmassa läsnäoloon (syvällinen muutos) 2023 – 2024

Spirituaalinen muutos tarkoittaa sitä, että minänäkökulma, tämä minä, joka on kaiken keskipiste ja samalla melkein kaikesta irrallinen, tämä arkiminä, joka haluaa, hankkii ja toivoo ja joka pelkää menettävänsä mitä on saanut, korvautuu kokonaisvaltaisemmalla näkökulmalla, sellaisella, joka näkee itsensä jonkin suuremman osana. Kun näkee itseä isomman kokonaisuuden ja itsensä siellä, elämä rauhoittuu, saa syvemmän merkityksen/sisällön/suunnan ja järkevöityy. Näin ainakin monet antiikin filosofit lupasivat.

Tämä minäkeskeisen elämän korvaava näkemys, sanotaan sitä nyt ’maailmassa läsnäoloksi’, on samaan aikaan kokemuksellinen, tiedollinen ja elämälle merkitystä ja suuntaa antava. Pelkästään tiedollisena se voi jäädä analysoinniksi, joka ei kenenkään elämää muuta; pelkästään kokemuksellisena se voi jäädä huikaisevien kokemusten metsästämiseksi vähän kuin huumeiden käyttäjillä, mutta ei anna muuta merkitystä tai suuntaa elämälle; pelkästään elämälle suuntaa antavana, ilman tietoa ja kokemuksellisuutta, se voi kääntyä velvollisuudeksi ja suorittamiseksi. Siksi tarvitaan nämä kaikki samaan aikaan.

Monilla on joogan, mietiskelyn, retriittien tai muuta kautta kokemuksia maailman (ja itsen) kokonaisvaltaisemmasta ymmärtämisestä. Entä jos suhtauminen elämän eri asioihin olisi pysyvämmin sellaista: rauhallisempaa, selkeämpää, viisaampaa, kokonaisvaltaista, ehyttä ja vapaata oman henkilökohtaisen taustan illuusioista? Entä jos tavallisen minänäkökulman sijaan olisimme läsnä, ei pelkästään jossakin tilanteessa, vaan maailmassa.

Tällaisella muutoksella on ihmiskunnan historiassa pitkä perinne. Olen siihen perustuen hahmotellut syvällisen muutoksen mallin, joka ottaa huomioon sekä aikaisemman (shamanismi, antiikin filosofit Sokrateesta Senecaan) että nykyaikaisen tiedon (läsnäolo 1960-luvulta asti, Big Data tutkimukset 2000-luvulla, NLP jne). Sen pohjalta voi lähteä rakentamaan omaa syvällisen muutoksen polkuaan.

Tällainen muutos tehdään ”itse, mutta ei yksin”. Valmentaja voi olla ’metodisena’ oppaana, siinä kuinka se yleensä menee, vaikka ei voi kenenkään puolesta ratkaista muutoksen suuntaa ja kaikkia ratkaisuja matkan varrella.

Mistä tietää, että on matkalla oikeaan suuntaan? Matka ohjaa kulkijaa ja viimeistään päämäärä muuttaa hänet: hän muutti itseään päästäkseen päämääräänsä ja sinne päästyään päämäärä muutti hänet. ”Mikään ei muuttunut, mutta kaikki on toisin” kuten tällaisista muutoksista joskus sanotaan.

Vähintään NLP Practitionerin käyneille.

 

Aika:            2024 kevät: 27.-28.1., 24.2., 6.4. ja 18.5. (osa lähi- osa etäpäivinä)

5 päivää syksyllä 2024 (osa lähi- osa etäpäivinä)

2025: 2 päivää alkuvuodesta (osa lähi- osa etäpäivinä)

Lisäksi 9 vertaisryhmäkertaa ja 3 henkilökohtaista sessiota.

Paikka: Järvenpää, Järvenpää -talo ja zoom

Hinta: 950 e + alv 24% (maksu 2 – 4 erässä)

Oppaana: NLP Trainer’s Trainer, psykologi, psykoterapeutti, YtM Veli-Matti Toivonen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: veli-matti.toivonen@vmt.inet.fi, 0400 – 756 670, (täältä voit myös tilata esitteen)