Kaikkein paras NLP-laulu

Jokunen vuosi sitten katsoin lapsenlapsieni kanssa elokuvaa Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen. Onneli ja Anneli -kirjat olin lukenut heille niin moneen kertaan, että osasin pari lukua ensimmäisestä kirjasta suunnilleen ulkoa.

Elokuva oli tosi hauska, ja kun se loppui, tytöt aikoivat sulkea television ennen lopputekstejä ja siirtyä ekstroihin. Ei siinä mitään, mutta hei, loppumusiikki kiinnitti huomioni.

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille

Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus

Hei, mikä tää on, haluan kuunnella. Noinhan se just on! Ja se jatkui yhtä hienosti:

On vapautta kuunnella metsän huminoita
Kun aamuinen aurinko kultaa kallioita
Ja elää elämäänsä, ja elää elämäänsä

Näin löytyi yksi parhaista NLP-lauluistani. Laulun ovat aikoinaan tehneet Vexi Salmi ja Kalervo Halonen Irwin Goodmanille, mutta minulle oikea versio on Salaperäisen Muukalaisen loppulaulu, jonka esittää Miia. Sen voi kuunnella alla olevasta linkistä elokuvan traileria katsellen.

Onneli, Anneli ja Salaperäinen Muukalainen Traileri

En aio ruotia laulun sisältöä enkä rakennettakaan sen enempää – eihän NLP:ssäkään selitetä tarinoita eikä metaforia. Sananpahan vain, että minulle siitä tuli mahtava hyvän mielen ankkuri, joka aina saa fiiliksen kohoamaan ja leijailemaan.

Lisää vinkkejä mainioihin, koskettaviin ja osuviin NLP-lauluihin löytyy Janne Turusen palstalta Korval-lista MIELI-lehdessä 2/2021.

Author picture

Soili Hämäläinen, NLP Trainer, Enkun ope, Ikuinen myönteisen ajattelun harjoittelija