Elämän tarkoitus on…

…elää. Aika lohdullinen ajatus. Tarkoitus on elää eli kävellä, hengittää, nauraa, nukkua ehkä oppia jotain ja kokeilla omia rajoja ja sitten lopuksi kuolla. Ajattele, olet elossa tämän pallon pinnalla, joka kiitää avaruudessa 828 000 km tunnissa. Todennäköisesti ei olla menossa erityisesti minnekään, kunhan cruisaillaan. Muutama käytännöllinen luonnonvoima pitää meidät kiinni tässä pallossa ja hengissä. Yksinkertaista.

Sitten joku keksi, että täällä pitää tehdä kaikenlaista kummallista elämisen lisäksi. Olla fiksu, hieno, tehdä outoja rituaaleja, tietää enemmän kuin muut, valmistaa ruokaa erikoisilla menetelmillä, syödä kummallisia asioita tai olla kokonaan syömättä, kerätä rahaa enemmän kuin tarvitsee tai kieltäytyä rahasta kokonaan. Minä ymmärrän, että jotain tekee koska pitää siitä, mutta sitä en ymmärrä, että pakottaa itsensä ja muut tekemään asioita, joista tulee onnettomaksi tai, jotka saavat voimaan pahoin.

Ihan huvikseni otan välillä etäisyyttä avaruusperspektiiviin ja katson, että siellä se pallo menee ja minä sen pinnalla. Loksahtelee nämä arkiset harmit oikeisiin mittasuhteisiin samantien.

Author picture

Anne Talvitie, NLP Trainer, mentalsportti.blogspot.fi