Itsetunnon nousukausi – aitous

“More authentic you are, more confident you are”

– Gabby Bernstein

Olen paljon miettinyt viime aikoina, mitä on todellinen itsevarmuus ja vahvuus. Gabrielle Bernstein tiivistää asian jotenkin todella hyvin. Mitä aidompi olet, sitä itsevarmempi olet. Pidän kovasti sanoista aito, vahva ja itsevarma. Ja kaikista näistä kolmesta yhdessä.

Elämässäni on ollut aika, kun itsevarmuus rakentui urakehitykselle, tittelille, merkkilaukuille…no, voimakkaasti egolle. En oikeastaan edes tiennyt muita tapoja rakentaa itsevarmuutta. Olin kyllä kuullut sisäisestä varmuudesta, mutta en ymmärtänyt sitä, mitä se todellisuudessa tarkoitti. Sisäinen varmuus oli sitä, että peiliin katsoessa oli hyvä fiilis.

Olen kovin kiitollinen siitä, miten vaikeiden kokemusten myötä huomio on kiinnittynyt etsimään sisäistä vahvuutta. Siitä, millaisen polun olen saanut aloittaa, kun vahvuus ei olekaan kummunnut asemasta, sormessa killuvista timanteista tai jalkaprässissä tempaistusta kilomäärästä. Meditaation, Mindfulnessin ja yleisesti pysähtymisen kautta on löytynyt paljon uutta. Ja erityisesti sen kautta, että rohkeasti puhuu omaa tarinaansa. Myös niitä elämän kipeitä kohtia. Yllättävän usein juuri ne rohkeasti kerrotut kipeät kohdat resonoivat muissa ihmisissä. Kun uskaltaa paljastaa omaa tarinaa ja sitä, kuka todella on.

Mitä enemmän itse on linjassa sen kanssa mitä viestii ulos, sitä paremmin voi ja vahvempi on olo. Iso juopa sen välillä, mitä itse on todellisuudessa ja mitä viestii muille, aiheuttaa epävarmuutta ja vie pois omasta sisäisestä varmuudesta. Helposti vertaa itseään muihin, kaunistelee asioita ja miettii ns. PR-kelpoisia vastauksia. Todellisuus on kuitenkin se, että kaikki edellä mainitut tekevät  taakkaa sinulle itsellesi.

Tänään on hyvä päivä pysähtyä miettimään onko elämässäsi sellaisia asioita, joista voisi luopua ollaakseen aidompi oma itsesi ja sitä kautta myös itsevarmempi?

Kirjoittaja Marja Tikkasen omaa blogia ’Naisen Unelmia’ voit lukea täältä.

 

Author picture

Marja Tikkanen, Coach, liiketoiminnan kehittäjä, henkinen valmentaja ja NLP Practitioner